Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Detek weboldalán. Jó böngészést kívánunk!

 

MAGYAR FALU PROGRAMTOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekA DK egy javaslatcsomaggal ellensúlyozná az inflációt

A Demokratikus Koalíció (DK) egy olyan, többek között áfa- és jövedékiadó-csökkentést tartalmazó javaslatcsomagot készített, amivel ellensúlyozni lehetne az inflációt - mondta a párt alelnöke.

    Varju László pénteki, online sajtótájékoztatóján a részleteket ismertetve közölte, javaslatukban felszólítják a kormányt, hogy juttasson egyszeri, minimum százezer forintos támogatást a gyermeket nevelő családoknak, az átlagosnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél kevesebbet kereső közalkalmazottaknak és a súlyos fogyatékossággal élőknek. A kabinet teremtse meg a költségvetési fedezetét egy minden tömegközlekedési eszközre érvényes, három hónapos, ezer forintba kerülő bérlet bevezetésének - követelte a politikus.
    Azt is kérte, hogy a kormány az idei év végéig csökkentse nullára az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkeztetés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek, valamint a lakóhelyek energiakorszerűsítésének áfáját. A DK azt javasolja, hogy ezeknek a termékeknek az áfája a jövő év elejétől is csak öt százalék legyen - tette hozzá.
    Végül arra szólította fel a kabinetet, hogy 75 dolláros világpiaci ár felett csökkentse felére az üzemanyagok jövedéki adóját, a fűtőanyagok jövedéki adója pedig az év végéig legyen nulla százalékos.